SU DEPOSU YALITIMI NASIL YAPILIR?

Su Depoları su içilebilir depolar ve sanayi suyu depoları olarak ikiye ayrılır. Su deposu yalıtımının bu ayrımı gözetmeksizin aynı hassasiyet ve titizlikle yapılması doğru bir yaklaşım olur.

Su deposu yalıtımına başlanmadan önce depo içerisindeki, pas, yosun, mangan, kireç  ve dibe çöken tortular temizlenmelidir.

Temizlik sonrası kapalı alanlar ve su depolarında kullanıma uygun gıda sektöründe kullanılan özel dezenfekte ürünlerle su deposunun dezenfektesi yapılmalıdır. Su Deposu daha sonra basınçlı su ile yıkanarak yalıtıma hazır hale getirilir.

Su deposunun dezenfekte ve hijyen bakımından gerekli temizliği yapıldıktan sonra çatlak alanlar ve tij delikleri onarılarak kapatılmalıdır.

Yalıtım için gerekli ön hazırlığı yapılan Su Depolarında insan sağlığına zararsız, içilebilir su sertifikalı ve hijyen raporlu ürünlerle yalıtım gerçekleştirilmelidir.

 Doğru ürün ile yapılmaya başlanılan yalıtımda su basınç miktarına göre ürün sarfiyatı doğru hesaplanmalıdır.

Su deposu izolasyonun da Deponun mahiyetine uygun ürün seçimi kadar, uygulayıcı ekip çalışanlarının kendi kişisel sağlık ve can güvenliği önlemlerini alma bilincinde olması uygulama esnasında göstereceği hassasiyetinde bir göstergesidir.

Su deposu yalıtımında kullanılan malzemeler başlıca ;

poliüretan izolasyon ürünleri, PVC (polivinilklorür) ürünler , Çimento esaslı Su yalıtım ürünler ve

Akrilik ürünlerdir.

Bilinçli işveren Su Deposu yalıtımında bu ve benzeri detayları önemseyecek bir uygulayıcı seçmelidir.

            Su Deposu Yalıtımında soru sorun ve çözüm detayları için bizimle irtibata geçiniz.

                   SİZLERE  SAĞLIKLI VE DAYANIMI YÜKSEK BİR YALITIM SUNMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ